YESTERDAY IS TODAY'S MEMORY....TOMORROW IS TODAY'S DREAM

Monday, May 2, 2011

Jalan-jalan Plak

Salam...

Pada 25/4/2011 yg lalu aku ikut trip yg dianjurkan oleh Melayu Tasmania. Kali ni trip ke Great Lake dan Tasmazia. Cerita detail pasal Tasmazia akan aku ceritakan nanti. Kali ni kira aku buat preview je la pasal Tasmazia.

ni ialah Great Lake

Great Lake lagi

cantikkan pokok2 pada musim luruh

salah satu garden yg ada dalam perjalanan
tempat yg kami nak pergi ialah Lake Barrington

cantikkan rumah ni? ni aku tangkap dalam perjalanan. Tak silap aku tempat ni ialah Sheffield

Entrance Tasmazia. Agak mahal la bayaran nak masuk tempat ni. Tapi kat dalam, tak de la best sangat pun. Tak best tak best pun, aku dah sampai 3 kali kat tempat ni. Tiap2 kali aku datang, lain2 pengalaman yg aku dapat.

ni la antara ahli rombongan cik kiah yg ikut trip ni

ni plak maze dan rumah kecik2 yg ada kat dalam Tasmazia ni

ni plak pak cik yg suka bercerita pasal bangunan kecik2 kat tempat ni. Semangat dia bercerita kat aku yg nanti dia nak bina rumah tradisional melayu kat dalam Tasmazia ni untuk wakili Malaysia. Aku pun bangga jadi warganegara Malaysia. Tak lama lagi ada la bendera Malaysia kat Tasmazia ni

ni plak duk bersantai sebelum bertolak balik. semua pun dah penat main maze. main maze ni memang mencabar kesabaran. so sape2 yg nak uji tahap sabar dia memang sesuai main maze ni

Hari pun dah semakin gelap. Moh la kita balik Hobart.

So dgn ini dah berakhirnya aktiviti yg aku lakukan time cuti Easter minggu lepas. Hari ni aku habiskan masa aku dengan tulis blog je. Sebab tu la hari ni ada 5 post skali gus. Memang catat sejarah bg aku hari ni.

Sekian, wasalam...

4 comments:

  1. ramainya rombongan cik kiha...mesti best jalan2 ngan geng2

    ReplyDelete
  2. salam kenal.. rajin2, jemput singgah my blog 'Aku Sebutir Pasir' kalau nak baca my travelling experiences ke 45 buah negara.. :)

    ReplyDelete
  3. Imran: memang best g jalan2 ngan geng. Tu pun salah satu pengalaman manis utk dikenang bila dah balik malysia nanti

    Jhaz: terima kasih sudi singgah. insyaAllah saya singgah kat ur blog plak.

    Angah: kalau cam tu datng la lagi

    ReplyDelete