YESTERDAY IS TODAY'S MEMORY....TOMORROW IS TODAY'S DREAM

Saturday, January 8, 2011

Kerja di Tahun Baru

Salam...

Kali ni aku nak share pasal kerja aku. Tahun ni aku start kerja, kerja casual je bukan full time pun. Sebenarnya sem aku start tengah Feb 2011, aku datang awal sebab nak kerja before kelas start. Kerja aku pilih dan packing buah ceri. Kerja ni cam kerja kilang je. Aku rasa cam buruh indon dan banggla yg kerja kat negara kita plak. hehehehe.....Aku start kerja 4 Jan 2011 ari tu. This week aku dapat cuti hari sabtu dan ahad. Dia bg cuti ari sabtu sebab cuaca panas so buah x leh kutip ari sabtu. Hari ahad memang cuti. So this week aku dah kerja lebih kurang 20 jam. Kira ok la bg student cam aku yg x yah nak pikir nak tanggung sape2.

First day memang sangat penat. Biasa la kan mula2 kerja lepas berehat lama. Lepas tu dah semakin dapat biasakan diri. Makin lama aku makin x de selera makan, maybe sebab penat kot. Aku dah 2 hari x makan nasi, ni kira ganti yg time aku duk kat rumah la. Kat rumah aku kat Malaysia aku makan nasi 3 kali sehari sebab tu la duk x sampai 2 bulan aku naik 5 kilo. Hehehe..... Ni aku nak kumpul duit nak g jalan2 lg. Skarang x de yg menarik sangt aku nak crita. Sampai ketemu lg. Adios, amigos....

ni tempat aku kerja.... kalau nak tahu map kat dlm gambar ni la map Tasmania

ni ceri yg aku beli. sedap betul ceri ni, dah la besar lepas tu manis lg. ada sape2 nak order ceri, hehehe....


Sekian...

6 comments:

  1. hi dik! bestlah dpt pengalaman petik buah ceri.

    mesti mahal upahnya kalau convert pd RM brp agaknya?

    1 kg ceri tu brp hg?

    ReplyDelete
  2. petik ceri lebih kurang cam petik buah kat malaysia jugak...upah kalau dah convert boleh tahan la utk student cam saya yg x ada gaji lg ni...

    yg besar dalam AUD9, yg medium AUD8.5 dan yg small AUD8...saya dah jd cam promoter ceri plak. hehehe

    ReplyDelete
  3. datin, nanti saya pos yg special lg. hehehe

    ReplyDelete
  4. salam..kenalan baru..
    saya suka sangat ceri..huh kalau oder mesti x boleh...huhuhu,,

    ReplyDelete
  5. salam kak musalmah,

    nak order skarng memang x boleh. tp kalau saya nak balik Malaysia boleh la saya bawakan balik. masalahnya x tahu bila nak balik musim ceri ni....

    ReplyDelete