YESTERDAY IS TODAY'S MEMORY....TOMORROW IS TODAY'S DREAM

Thursday, November 4, 2010

Magic Mushroom II

Salam.....

Ni aku sambung balik ckp pasal cendawan beracun ni sbb aku dah x leh nak study. duk baca tp x masuk apa2 pun, so aku pun ngadap blog la....cendawan ni nampak cantik, tp beracun.... macam manusia yg cantik tp jahat. aku jumpa cendawan ni time aku g jlan2 kat Tasmania. x silap aku dalam bulan 5 thun ni. time tu aku kena buat rural & hospital placement kat north Tasmania. so aku ambk la kesempatan jalan2 sbb accomodation orang dah bayarkan, cuma duit minyak n duit keta je la aku kena tanggung. aku pergi jalan2 ni ber3. aku travel ngan usual travel partner aku iaitu Amir & Diza...aku slalu travel ngan diaorng berdua kat Australia ni. diaorng memang travel partner yg sangt best la bg aku...nanti bila aku crita pasal aku jalan2, diaorng mesti ada dalam crita aku. aku jumpa cendawan ni dalam perjalanan nak g Strahan iaitu bahagian barat Tasmania. aku memang excited habis ar, sbb aku memang tringin nak masuk crita fairy tales. skali tengok macam fairy tales betul. aku duk bising2 dalam keta ckp cantiknya cendawan, diaorng x nampak lg sbb diaorng pandang depan je, lps tu aku suruh Amir berhenti sbb nak bergambar ngan cendawan tu....tu la critanya, so skarang layan le gambar2 yg aku tangkap ni....


ni la suasana kat tmpat tu walaupun gambar ni x tunjukkan suasana sebenar tempat tu

aku yg excited jumpa cendawan. yg sluar putih tu Diza, dia pun ambk pharmacy jugak. dia biasa2 je jumpa ngan cendawan ni, aku lg excited la

cantikkan ni...aku ckp ngan Diza & Amir ni adalah cendawan kembar

ni plak cendawan dah kembang, besar jugak la dia kembang. aku imagine cendawan ni jadi tempat berteduh cam dlm crita fairy tale la....kuat betul angan2 aku kan

aku yg excited....semangat aku cabut cendawan tu ngan hati2 sbb x nak bg dia rosak. aku ingat cendawan ni keras, rupa2nya sama je ngan cendawan biasa kat Malaysia. time ni Diza x berani nak pegang sbb dia takut beracun. aku x pikir apa dah sbb terlalu excited

ni aku ckap ngan diaorng yg cendawan ni adik-beradik...kuat betul aku berimaginasi. ni mungkin sbb poison cendawan ni dah masuk kepala aku. hehehe. kalau mak aku tahu ni mesti dia marah ni, sbb mak aku sensitive sikit ngan cendawan
ni nak tunjuk betapa banyaknya cendawan beracun ni...kalau makan ni bleh buat kita khayal. aku rasa kalau cendawan ni tumbuh kat Malaysia mesti penagih dadah makan benda ni nak bg khayal...

ni plak, mak & anak. anak dia tengah duk bermanja ngan mak dia... kuat btul aku berangan sampai bg watak kat cendawan2 ni...hehehe

ni pun cantik...aku rasa nak baring je atas cendawan2 ni

ni plak cendawan yg kembar siam

cendawan yg kesunyian

cendawan yg tumbang tu sbb Amir yg patahkan. dia nak tahu kekuatan cendawan tu sbb tu la dia tendang. kalau ikut logik memang la tumbang kalau tendang...apa la Amir ni

kalau jadi Alice in Wonderland mesti boleh berteduh kat bawah cendawan ni, tp malangnya aku Raja Fatin in Reality(ni tajuk crita baru yg aku baru reka) so angan2 je la...

last skali ni aku bg nama happy family. sbb memang nampak cam happy family kan. mcam family sape aku x thu la sbb klau family aku kena ada 8 anak sbb aku ada 8 adik-bradik. tp ni ada ayah, mak & 3 orang anak je

ni aku n Mr. Mushroom

Dah hbs dah....lps tu aku meneruskan perjalanan ke Strahan. bagus2 la jalan2 ni sbb dapat buka minda n dapat lihat betapa hebatnya ciptaan Allah. sbb tu Allah ckp dalam Al-Quran supaya berjalan dan lihat penciptaan-Nya di muka bumi. lps tu kena la berfikir tentang kebesaran-Nya. tp aku lupa surah mana. so ni kira aku sahut suruhan Allah la

Sekian....

3 comments:

  1. comeiiii nyeee..urghhh..nak jugaaakkk!

    ReplyDelete
  2. Ni bukan magic mushrooms, Magic mushrooms bukan beracun dan ia boleh dimakan, Kalau tak faham maksud jangan buat blog tentangnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. try google amanita muscaria bang/kak. this thing is more to dissociative rather than tryptamine. it uses muscimol and not psilocybin. anyway good that i found a person in this world world country(i guess?) whom not totally brainwashed by capitalism.

      Delete